Продължават разговорите между Български енергиен холдинг и "Газпром" за „Южен поток”

Продължават разговорите между Български енергиен холдинг и "Газпром" за „Южен поток”

  Рразговорите между Български енергиен холдинг (БЕХ) и "Газпром" за „Южен поток”. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Петър Димитров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По някои въпроси няма възможности за отстъпление, заяви той и посочи – България отстоява интересите си и ви гарантирам, че ще ги отстоява. Той бе категоричен, че диалогът с ЕК е неизбежен и важен, но правителството на България доказва, че има автономност при вземането на важни решения.
Обсъждат се и новите договори с „Газпром”. Димитров каза, че се дискутурит и транзитните такси. В споразумението записахме, че инвестицията трябва да се върне за не повече от 15 години. Транзитната такса трябва да е акава, че да ни върне инвестицията, да осигурява покриване на експлоатационните разходи, да има печалба, посочи той.
При новия договор с "Газпром" ще се защитава това да има държавни гаранции за доставка и доставчикът да осигури алтернативно трасе.
Това е част от защитата на българския интерес. Досега няма такава практика и естествено никой не е ентусиазиран от другата страна да има такава практика, каза той и посочи газовата криза от януари налага това.

Информационна агенция "Фокус"

За контакти За контакти

 

тел: 0877007444 (Счетоводно обслужване)

тел: 0877009444 (Човешки ресурси)

тел: 0878561002 (Преводи и легализации)

E-mail: vikon.accounting@vikon-bg.com 

E-mail: office@nova-vizia.com 


 

 

WebXploit LTD
  • programming by WebXploit